Rev

Tilbake   Det er en stor bestand med rev her på vestlandet for tiden. Når vi har gått i våre terreng nå når det har vært snø, har vi sett bra med revespor i nær sagt alle terreng. I tillegg til å redde lam, rådyr, småvilt, og å få skuddpremie, så er det viktig å jakte rev. Reven har ingen naturlig fiende i norsk fauna, og vil formere seg ganske fritt. Store bestander er mer utsatt for å bringe videre skabb og andre sykdommer. Lokkejakt på rev er en spennende jakt. Det finnes mange fløyter på markedet. Vi prøvde både den lille Peewee som selges på fangstbua og predatorlokk som selges på xxl. Vi fikk inn rev på 4 av 5 forsøk.....

Pris på dagskort for å jakte rev hos oss er 150 for hverdager eller 300 for helgekort (fredag, lørdag og søndag). Det kan svare seg å jakte i Sveio eller på Sandvik på de stedene vi kastet slakteavfall etter hjortejakta.

Revejakt er undervurdert i mine øyne. Det er absolutt ikke  bortkastet. For det første redder man kanskje flere rådyrlam og andre matvilt som man kan jakte senere, og for det andre så er det greit betalt. Skuddpremie på 3-400 får du umiddelbart hos kommunen, og på slutten av året er det en pott fra sauealslaget som fordeles ut på de som har skutt rev. Dette varierer nok litt fra kommune til kommune, men sånn er det i Sveio. I fjor fikk jeg 600 kr pr rev totalt. Man kan også sette feller, eller båser som det også kalles.
150,-     

                                                                                                                    Sist oppdatert av Sigve: 21.01.11