Tilbake

Hjort

Tlf +47 92 689 683

 

Vi har kjøpt inn en del løyver på hjort og rådyr, og organiserer jaktlaget som et spleiselag der hver jeger betalere etter hvor mye man jakter og hvor mye kjøtt man ønsker.

      Dagskort hjortejakt enkeltdager : 490.- Helgekort hjortejakt 1800,- Ukeskort 3150.-
      mandag, tirsdag, onsdag, torsdag 600 pr dag (3 dager, fredag, lørdag og søndag)  Gjelder 7 dager i strekk 450 pr dag.
       
      Prisen inkluderer kart over området, litt tips og råd om poster, tilgang på slakteplass og kjølerom.  

Dersom man feller hjort eller rådyr kan man kjøpe kjøtt fra disse for 65 kr pr kilo. Småvilt og trofé` av storvilt beholdes av skytter.

For jegere som har kort reiseavstand anbefaler vi å bruke litt tid på vår og sommer til å gjøre seg kjent i terrengene, og gjerne gjøre jobb med jakttårn og annet som både gir billigere jakt, større sikkerhet, og større sannsynlighet for felling.

Hjortejakta kan bli utvidet i enkelte kommuner. I vårt tilfelle som har terreng i flere kommuner, så varer hjortejakta til 15. november i Sveio og Stord og til 15. desember i Tysvær og Vindafjord
 

Antall løyver på hjort og rådyr reduseres etter hvert som kvoten skytes ut. Antall løyver varierer litt fra år til år, men vi har hatt mellom 20 og 30 hjort. de siste åra.

   
 

Ved ettersøk belastes skytter med gebyr kr 1000. All jakt innstilles i henhold til tidsfrister gitt i gjeldende lovverk eller til dyret er funnet/friskmeldt av hundefører. Grove brudd på jaktetiske lover vil bli rapportert til jaktoppsyn.

      sveiobonden@hotmail.com  

Sist oppdatert av Sigve: 25.01.11