Villsvin-Dåhjort-Rådyr m.m.

Tilbake   Vi har nå fått 6 terreng i Skåne og Blekinge i Sverige. I terrengene vi har i Sverige er det bra tetthet med vilt. Det finnes mye villsvin, hare, gås, ender, rådyr og elg. Noen dåhjort, grevling, mår kan også vandre innom. Våre guider og kontaktpersoner sender jevnlig bilder fra viltkamera.
   
    Pris dagskort villsvinjakt er 650 kr. Da arrangerer man turen selv. Ordner transport og overnatting. Guidene tar imot dere og viser terreng og poster. Kjøttet koster 65 kr pr kilo. Det anbefales å ta trikinprøve. Dette kan våre guider ordne for deg. Det koster 150 kr. (en av guidene kan ta imot et par jegere på gjesterom for 150 kr pr natt) Vi arrangerer også "pakketurer" til Sverige. Da ordner vi biler/minibusser og leier hytte. Feks avreise torsdag, jakt fredag og lørdag og hjemreise søndag. En slik pakketur en langhelg koster 3500 kr. Kjøtt kr 65 og trikinprøve 150 kr. Jakten er hovedsaklig postering fra tårn. Mest effektivt kveld og natt, så sjekk gjerne kalenderen og bestill ved fullmåne, en uke før til en uke etter. Vi legger gjerne turen innom en av mange flotte jaktbutikker i området og shopper oss litt snadder... Man kan jakte villsvin hele året. Men mellom 15. februar og 15.april er det kun årsunger som gjelder. I denne perioden føder suggene og dier smågrisene. Da er det ikke tillat å jakte med hund. Vårt vertskap ser helst at vi skyter galter og årsgriser, så det er ingen fellingsavgift for disse. De vil gjerne spare suggene, så det er derfor fellingsavgift/straffeavgift på disse. De varierer fra 3000 til 4000 kr alt etter hvilket terreng.
      For å ta med våpen inn til Sverige må man ordne våpenpass (Eu-pass). Dette ordnes på nærmeste politistasjon, og det er normalt et par ukers behandlingstid. Så gjør dette i god tid. Svenske jakttider er også greit å ha oversikt over:http://www.jagareforbundet.se/jakttider/default.asp?counties=LM Man må også ordne tolldeklarasjon. Dette gjøres raskt og enkelt på internett. Her er linken: https://tid.tullverket.se/svd/SVD_Information.aspx

                                                                                                                    Sist oppdatert av Sigve: 30.08.11